Mindtuning

Faalangst en sociale angst

Onder sociale angsten vallen angsten als examenvrees, plankenkoorts, trilangst, bloosangst, zweetangst en niet te vergeten stotteren en uiteraard faalangst.

Denk je aan het examen dan breekt het zweet je uit. De avond ervoor heb je buikpijn en je slaapt de hele nacht niet. Tijdens het examen zelf is het niet veel beter. Je kijkt om je heen en ziet de andere examenkandidaten ijverig pennen. Je staart naar het lege vel papier en er komt geen antwoord in je op.

Met trillende handen schenk je een kop koffie in voor de visite. Je voelt je ongemakkelijk. Waarom eigenlijk? Je kennissen zijn niet onder dwang bij je langsgekomen. Het is een pittige en goed oplosbare vorm van sociale faalangst.

Je staat in de rij om het bruidspaar te feliciteren. Wat ga je straks zeggen? Welke ouders horen ook alweer bij de bruid? Inmiddels staat het zweet je in de handen. Je benen voelen slap aan.

Vlak voordat je het toneel op gaat voor de uitvoering van je muziekgroep, voelt het alsof je alles vergeten bent. Je wordt overvallen door een soort plankenkoorts. Je trillende vingers wrijven over de piano voor wat houvast.
Verstandelijk weet je dat faalangst niet nodig is. Toch overvalt deze jou. Bang om af te gaan, druip je het liefst af.

Sociale leven

Je hele leven zul je andere mensen ontmoeten. Zij geven soms hun ongezouten mening over jou of zaken die jou aangaan. Dat is confronterend. Maar wat is het alternatief? Als een kluizenaar in een hutje op de hei gaan wonen? Dat is geen oplossing.
Als je steviger in je schoenen staat, kun je beter tegen de kritiek van anderen. Het is dus zaak daar aan te werken.

Angsten en verslaving

Als mensen langdurig blootstaan aan angsten en stress, zoeken ze soms wanhopig naar middelen om hun angst te onderdrukken. Regelmatig raken mensen verslaafd aan medicatie, drank of drugs. Dus in plaats van hun probleem op te lossen, krijgen ze er een probleem bij. Ook hier zijn oplossingen voor. Onder andere Stichting Narconon biedt programma`s om te herstellen van een verslaving.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Schrijf je nu in en ontvang 5 gratis tips over faalangst

Allesoverfaalangst.nl geeft jou de mogelijkheid om 5 tips te ontvangen over hoe je het beste Faalangst kunt overwinnenWij hebben respect voor je privacy en zullen niet je gegevens delen of verkopen.
Afmelden

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
Vimeo icon
YouTube icon