Mindtuning

Faalangst bij kinderen

Kinderen krijgen soms op jonge leeftijd al last van faalangst, vaak veroorzaakt door de druk
die volwassenen (vooral de ouders) op hun uitoefenen.
Ouders hebben natuurlijk het beste met hun kind voor, maar staan er niet bij stil
dat de hoge verwachtingen die ze hebben van hun kind uiteindelijk faalangst bij hem/haar
kunnen veroorzaken. Vaak vatten kinderen kritiek persoonlijk op, de druk trekken ze zichzelf aan,
en ze voelen zich minderwaardig.
Soms gaat dit zo ver dat kinderen zich isoleren van klasgenoten en vrienden,
en ontwikkelt zo een vorm van faalangst.
 
In een TV documentaire over angst bij kinderen laat Pieter Frijters zien dat kinderen snel van hun faalangst af kunnen komen.

Vandaag 1 centimeter uit de richting is over 10 jaar een kilometer!

Voor kinderen en jongeren is er faalangst coaching.
Gespecialiseerde coaches kunnen kinderen en jongeren helpen om snel van faalangst af te komen.

Faalangstgroep op school

Vaak zit er in elke klas wel een kind met een vorm van faalangst, in extreme of milde vorm. Op verschillende scholen waar dit erkent word is er een faalangstgroep opgericht, zodat  kinderen zien dat ze niet de enige zijn de worstelen met faalangst. In zo’n groep praten de kinderen met elkaar over hun angsten en problemen, hierbij geholpen door een begeleider. Zo worden ze spelenderwijs bijgestuurd, en worden hun sociale vaardigheden verder ontwikkeld.

Faalangst thuis

Als ouder zijnde kunt u uw kind ook thuis zo veel mogelijk helpen, door een veilige omgeving te creëren waarin uw kind helemaal zichzelf kan zijn.

Eén van de verantwoordelijkheden van een ouder is uw kind te begeleiden naar zelfstandigheid. Aandacht schenken aan de behoeften van uw kind hoor daarbij. Van kleins af aan laat u uw kind(eren) kennismaken met verschillende keuzes en mogelijkheden, en ze daarbij te wijzen op de gevolgen van de keuze die ze maken. Mocht het een keer mis gaan, dan kunt u erover praten met uw kind over wat er mis ging en hoe hij/zij het de volgende keer beter aan kan pakken. Door aan te geven dat uw kind altijd bij u terecht kan creëert u een stevige basis voor de toekomst.

Fouten maken is menselijk. Je geeft duidelijk en redelijk jouw grenzen aan. Je kind kan altijd bij jou terecht. Hiermee leg je een stevige basis voor de toekomst.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Schrijf je nu in en ontvang 5 gratis tips over faalangst

Allesoverfaalangst.nl geeft jou de mogelijkheid om 5 tips te ontvangen over hoe je het beste Faalangst kunt overwinnenWij hebben respect voor je privacy en zullen niet je gegevens delen of verkopen.
Afmelden

Van fobie naar vrijheid

Boek: Van fobie naar vrijheid
Angst om met een auto de snelweg op te gaan, angst om te blozen, om naar een verjaardag te gaan. Dertien procent van de Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken met een fobie.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
Vimeo icon
YouTube icon